lördag 6 oktober 2018

Naturbyn

Att få bo på landet och uppleva naturen nära sig är fantastiskt. Idag tog jag,Linn ,Moa och hundarna tog  bilen till Naturbyn som ligger här i Långserud. Bara att öppna dörren och kliva ut och känna skogens dofter. Gå sen mot stigen och dessa stora granar och andra träd som gör skogen magisk.

Man nästan väntar de ska komma små rumpnissor bakom mossor å hus. Jag blev alldeles tagen av hur vackert de är så nära oss.
Med sjön bara ett stenkast bort,en bastu och badtunnor nära sjön.En stuga som ligger i sjön. Stugor som bara har sängar ved värme och endast stearinljus som de enda värme och ljus källor.

Linn och Moa skulle vilja att alla syskonen skulle vara där en  helg där,att få äta på skiffer tallrikar sitta runt lägereld laga mat i en stor wookpanna eller över öppen eld.
 
Att kunna hyra en stuga högt uppe bland träden eller även sova alla i en kåta med sovsäckar och lägereld i mitten. Kändes som att åka tillbaka i tiden genom att gå där.

Ta vara på varann som familj eller som arbetskollegor och skolklasser, de är säkert en upplevelse över de vanliga.Vi pratade med en kille där och han hade varit där med ett gäng amerikaner som hade startat sin övernattning i Stockholm vidare till Piteå och avslutar sin övernattning på detta idylliska ställe och han sa de slog allt tyckte dom.

Hundarna tyckte också om att gå i skogen. Man kan även hyra kanoter och paddla ut i den stilla sjön.Se hemgjorda fiskespö var också underbart. Våga stanna upp och känn naturen utan alla måsten och utan mobil telefoner dataspel de vore drömmen för många att andas natur en helg få tillbaka energin.Äventyr i en hinderbana kasta hästskor och skjuta pilbåge. Jag aka göra detta nån helg med min familj iallafall. kramar i massor